Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie:

Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie:

Audiostatic was na Solosound (www.solostatic.com) de tweede producent van elektrostaten in Nederland.

Deze elektrostaten hebben staafstatoren die probleemloos zijn, echter de originele coating op de folie verdwijnt na een aantal jaren waardoor het rendement erg terugloopt tot dat ze helemaal niet meer spelen.

Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie

Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie

Audiostatic, revisie, reparatie en modificatie

Audiostatic vuile folie
Zwaar vervuilde folie

Geen half werk!

Er zijn collega’s die de statoren demonteren, de folie schoonmaken en er een nieuw geleidend laagje op aan brengen en dan de stator weer terugplaatsen, dat werkt tijdelijk en lang niet optimaal.
De folie is oud en is zijn rek kwijt en in sommige gevallen zelfs wat bros geworden. Ook is de folie vaak erg vervuild door rook of stof.

Daarom adviseren wij altijd een revisie compleet uit te voeren,

Wat houdt een Audiostatic revisie bij Solosound elektrostatenservice in?

De luidsprekers worden compleet gedemonteerd, wij verwijderen de oude folie en daarna reinigen we alles grondig, de lijmverbindingen worden gecontroleerd en zo nodig hersteld.

Als dit allemaal gedaan is brengen we nieuwe folie aan op onze vacuum spantafel, deze spantafel garandeert een zeer constante foliespanning zodat de elementen weer optimaal zullen presteren.
Alvorens de elementen weer samen te voegen met de frames testen wij de hoogspanningsunits en de audiotrafo’s, na goedkeuring bouwen wij de Audiostatic elektrostatische luidsprekers weer samen.
Ten slotte testen wij de luidsprekers op klankmatigheid en duurzaamheid, als de test goed bevonden wordt mogen de luidsprekers naar de eigenaar terug.
De Audiostatic revisie en eventuele modificatie zoals wij die uitvoeren garanderen dat u weer jarenlang probleemloos kunt genieten van uw mooie luidsprekers.

Folie Audiostatic
Nieuw gespannen folie

Modificatie

Eén van de nuttige en veiligheid verhogende modificaties is het plaatsen van een scheidingstrafo voor de hoogspanningsunit(HS); origineel zit de HS direct op het 230V lichtnet aangesloten, feitelijk is dit gevaarlijk. Door het plaatsen van een scheidingstrafo heeft de elektrostaat geen direct contact met het lichtnet meer, op deze manier is er een veilige verbinding tussen lichtnet en HS, bovendien is de stroom uit de HS daardoor schoner en dat resulteert weer in een rustiger geluidsbeeld.

Zijn mijn Audiostatic’s het nog waard?

Natuurlijk; Wij zijn er van overtuigt dat het beter is te repareren, reviseren en/of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Voor de kosten die nodig zijn om uw Audiostatic elektrostatische luidsprekers weer als nieuw te laten presteren, kunt u nooit luidsprekers van die kwaliteit kopen en bovendien is het voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven lang mee!

Contact met Elektrostaten Service

voor reparatie en revisie elektrostatische luidsprekers
  • Hier kunt u het merk selecteren. Staat uw merk er niet bij? kunt u hem toevoegen bij uw bericht.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: bvjpg, gif, png, pdf.
    Hier kunt u een afbeelding bijvoegen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.