Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie

Audiostatic vuile folie reparatie, revisie en modificatie

Audiostatic revisie, reparatie en modificatie

Om Audiostatic elektrostaten te repareren doen we geen half werk! Het heeft geen zin alleen de statoren te demonteren, de folie schoon te maken en er een nieuw geleidend laagje op aan te brengen en dan de stator weer terug te plaatsen. Dat werkt tijdelijk en lang niet optimaal.
De folie is oud en is zijn rek kwijt en in sommige gevallen zelfs wat bros geworden. Ook is de folie vaak erg vervuild door rook of stof.

Daarom adviseren wij altijd een revisie compleet uit te voeren.

Wat houdt een Audiostatic revisie bij Solosound elektrostatenservice in?

De luidsprekers worden compleet gedemonteerd. Wij verwijderen de oude folie en daarna reinigen we alles grondig. De lijmverbindingen worden gecontroleerd en zo nodig hersteld.

Als dit allemaal gedaan is brengen we nieuwe folie aan op onze vacuum spantafel. Deze spantafel garandeert een zeer constante foliespanning zodat de elementen weer optimaal zullen presteren.

Alvorens de elementen weer samen te voegen met de frames testen wij de hoogspanningsunits en de audiotrafo’s. Na goedkeuring bouwen wij de Audiostatic elektrostatische luidsprekers weer samen.

Ten slotte testen wij de luidsprekers op klankmatigheid en duurzaamheid. Als de test goed bevonden wordt mogen de luidsprekers naar de eigenaar terug.
De Audiostatic revisie en eventuele modificatie zoals wij die uitvoeren garanderen dat u weer jarenlang probleemloos kunt genieten van uw mooie luidsprekers.

Modificatie

Eén van de nuttige en veiligheid verhogende modificaties is het plaatsen van een scheidingstrafo voor de hoogspanningsunit(HS). Origineel zit de HS direct op het 230V lichtnet aangesloten, feitelijk is dit gevaarlijk.

Door het plaatsen van een scheidingstrafo heeft de elektrostaat geen direct contact met het lichtnet meer. Op deze manier is er een veilige verbinding tussen lichtnet en HS. Bovendien is de stroom uit de HS daardoor schoner en dat resulteert weer in een rustiger geluidsbeeld.

Zijn mijn Audiostatic’s het nog waard?

Natuurlijk; Wij zijn ervan overtuigd dat het beter is te repareren, reviseren en/of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.

Voor de kosten die nodig zijn om uw Audiostatic elektrostatische luidsprekers weer als nieuw te laten presteren, kunt u nooit luidsprekers van die kwaliteit kopen en bovendien is het voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven lang mee!

Alle
  • Alle
  • Acoustat
  • Audiostatic
  • Final
  • Magnepan
  • Martin Logan
  • Quad
  • Solosound
Audiostatic vuile folie reparatie, revisie en modificatie

Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie

Martin Logan gebogen paneel

Martin Logan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Quad ESL elementen

Quad reparatie, revisie en modificatie

Aansluitingen Quad ESL 63 element

Revisie Quad ESL 63, België

Solosound Elektrostaten Service

Solosound reparatie, revisie en modificatie

Final reparatie, revisie en modificatie

Acoustat reparatie, revisie en modificatie