Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

De Magnepan magnetostatische luidsprekers gaan nogal eens stuk

Bezitters van Magnepan luidsprekers vragen ons weleens of het nog wel zin heeft te investeren in deze ‘oude’ luidsprekers. Wij zijn ervan overtuigd dat het beter is te repareren, reviseren of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Voor de gemaakte kosten aan uw Magnepan luidsprekers kunt u nooit luidsprekers van die kwaliteit kunt kopen. Het is voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven mee!

Wat gaat er zoal stuk aan de Magneplanar?

De Magnepan luidspreker gaat niet vervormen als er harder gespeeld wordt dan de techniek aan kan. Maar hij raakt oververhit waardoor de lijm loslaat of de sporen verbranden.
Ook door veroudering van de lijm kunnen de draden los raken van de folie. In veel voorkomende gevallen willen de aluminium sporen van de tweeters ook doorbranden en loslaten.
Hoorbaar is dan een gerammel in de laagweergave en schorre- of geen hoge tonen.

Het repareren van de draden en sporen is een precieze en tijdrovende klus. De kwaliteit van de gebruikte schoonmaakmiddelen en de lijmen hebben erg veel invloed op het eindresultaat en levensduur van deze mooie magnetostatiche luidsprekers.

Als vanzelfsprekend gebruiken wij alleen de beste materialen en technieken om uw Magnaplanar luidsprekers weer als nieuw te reconstrueren.

Soms zijn de spoelen van de wisselfilters overbelast en verbrand en de condensatoren verouderd. We kunnen deze vervangen voor originele exemplaren, maar het is ook mogelijk om meer High-End componenten terug te plaatsen waardoor het geluid gedetailleerder en schoner wordt.

Nieuwe techniek en nieuwe afwerking

Niet alleen de technische service kunt u laten verzorgen. Het is ook mogelijk de Magnepan te laten voorzien van nieuw doek en/of lijstwerk in vele kleuren leverbaar. Wij hebben al talloze Magnepan luidsprekers met succes behandeld en onze klanten zijn, volgens hun zeggen, zeer tevreden over het eindresultaat.

Reactie op Facebook van tevreden klant.
Kijk ook even hier voor meer elektrostaten reparaties.

Alle
  • Alle
  • Acoustat
  • Audiostatic
  • Final
  • Magnepan
  • Martin Logan
  • Quad
  • Solosound
Audiostatic vuile folie reparatie, revisie en modificatie

Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie

Martin Logan gebogen paneel

Martin Logan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Quad ESL elementen

Quad reparatie, revisie en modificatie

Aansluitingen Quad ESL 63 element

Revisie Quad ESL 63, België

Solosound Elektrostaten Service

Solosound reparatie, revisie en modificatie

Final reparatie, revisie en modificatie

Acoustat reparatie, revisie en modificatie