Magnepan reparatie, revisie en modificatie

De Magnepan magnetostatische luidsprekers gaan nogal eens stuk

Bezitters van Magnepan luidsprekers vragen ons weleens of het nog wel zin heeft te investeren in deze ‘oude’ luidsprekers. Wij zijn ervan overtuigd dat het beter is te repareren, reviseren of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Voor de gemaakte kosten aan uw Magnepan luidsprekers kunt u nooit luidsprekers van die kwaliteit kunt kopen. Het is voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven mee!

Wat gaat er zoal stuk aan de Magneplanar?

De Magnepan luidspreker gaat niet vervormen als er harder gespeeld wordt dan de techniek aan kan. Maar hij raakt oververhit waardoor de lijm loslaat of de sporen verbranden.
Ook door veroudering van de lijm kunnen de draden los raken van de folie. In veel voorkomende gevallen willen de aluminium sporen van de tweeters ook doorbranden en loslaten.
Hoorbaar is dan een gerammel in de laagweergave en schorre- of geen hoge tonen.

Het repareren van de draden en sporen is een precieze en tijdrovende klus. De kwaliteit van de gebruikte schoonmaakmiddelen en de lijmen hebben erg veel invloed op het eindresultaat en levensduur van deze mooie magnetostatiche luidsprekers.

Als vanzelfsprekend gebruiken wij alleen de beste materialen en technieken om uw Magnaplanar luidsprekers weer als nieuw te reconstrueren.

Soms zijn de spoelen van de wisselfilters overbelast en verbrand en de condensatoren verouderd. We kunnen deze vervangen voor originele exemplaren, maar het is ook mogelijk om meer High-End componenten terug te plaatsen waardoor het geluid gedetailleerder en schoner wordt.

Nieuwe techniek en nieuwe afwerking

Niet alleen de technische service kunt u laten verzorgen. Het is ook mogelijk de Magnepan te laten voorzien van nieuw doek en/of lijstwerk in vele kleuren leverbaar. Wij hebben al talloze Magnepan luidsprekers met succes behandeld en onze klanten zijn, volgens hun zeggen, zeer tevreden over het eindresultaat.

Reactie op Facebook van tevreden klant.
Kijk ook even hier voor meer elektrostaten reparaties.

2 reacties

 1. sander de boer op 18/04/2018 om 16:48

  Hallo,

  Wat zou het kosten om MG12-QR te reviseren en van witte doek te voorzien?
  En.. waar zitten jullie?

  • Elektrostaten Service op 21/04/2018 om 10:58

   Beste Sander,

   Dank voor de aanvraag!
   Wat de kosten voor een revisie/reparatie zijn is zo niet te zeggen; we moeten de set dan eerst inspecteren.
   De kosten voor onderzoek zijn €. 75,- per stuk, deze kosten worden bij niet repareren berekend.
   Het vervangen van de doeken kost €. 285,- per set.

   Vertrouwend u hiermee van dienst te zijn, groet ik u vriendelijk.

   Mark Huinder

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.