Martin Logan elektrostaten luidsprekers

Martin Logan is wereldwijd de een na bekendste en grootste producent van elektrostatische luidsprekers.

Kenmerkend zijn de gebogen plaatstatoren, de meeste types zijn van het hybride ontwerp, dat wil zeggen dat de lage tonen door een traditionele dynamische luidspreker wordt verzorgt.

Martin Logan reparatie, revisie en modificatie

Martin Logan reparatie, revisie en modificatie

Steeds zachter spelende Martin Logan elektrostatische elementen.

Bij de Martin Logan elektrostaten zullen na verloop van tijd de elektrostatische elementen steeds zachter gaan spelen waardoor de klankbalans niet meer klopt. Dit komt omdat de geleidende laag op de folie langzaam verdampt.

Het is raadzaam de elementen op tijd te laten repareren want ongemerkt wordt de versterker steeds harder gezet waardoor er ook schade kan ontstaan aan de audiotrafo of de wisselfilters in de luidsprekers.

Martin Logan gebogen elementen.

De Martin Logan elektrostaten onderscheiden zich van andere merken omdat de panelen gebogen zijn. Voor deze constructie is gekozen om een goede horizontale spreiding van het geluid te verkrijgen zonder een speciale(gesegmenteerde) strook voor de hoge tonen toe te passen.
Door deze vorm is het lastig de folie op de juiste manier op te spannen, immers wil iets wat rond staat niet nog ronder worden, de folie zal de neiging hebben alleen naar achter te willen bewegen. Om dat mechanische probleem op te losse worden er aan de achterzijde dikkere spacers voor de folie gebruikt dan aan de voorzijde.
De mechanische spanning op de folie is zeer kritisch bij deze elementen; te strak of te los laat de folie ‘kleven’ aan de achterkant waardoor de folie niet vrij kan bewegen en het geluid niet goed zal zijn.

Zijn mijn Martin Logan’s het nog waard?

Natuurlijk; Wij zijn er van overtuigt dat het beter is te repareren, reviseren en/of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Voor de kosten die nodig zijn om uw Martin Logan elektrostatische luidsprekers weer als nieuw te laten presteren, kunt u nooit luidsprekers van die kwaliteit kunt kopen en bovendien is het voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven mee!

Via deze link komt u op de officiële website van Martin Logan.

Verlijmen folie op stator Martin Logan
Verlijmen folie op stator
Martin Logan folie spannen
Martin Logan folie spannen

Contact met Elektrostaten Service

voor reparatie en revisie elektrostatische luidsprekers
  • Hier kunt u het merk selecteren. Staat uw merk er niet bij? kunt u hem toevoegen bij uw bericht.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: bvjpg, gif, png, pdf.
    Hier kunt u een afbeelding bijvoegen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.