Martin Logan reparatie, revisie en modificatie

Martin Logan gebogen paneel

Steeds zachter spelende Martin Logan elektrostatische elementen

Bij de Martin Logan elektrostaten zullen na verloop van tijd de elektrostatische elementen steeds zachter gaan spelen waardoor de klankbalans niet meer klopt. Dit komt omdat de geleidende laag op de folie langzaam verdampt.

Het is raadzaam de elementen op tijd te laten repareren want ongemerkt wordt de versterker steeds harder gezet waardoor er ook schade kan ontstaan aan de audiotrafo of de wisselfilters in de luidsprekers.

Martin Logan gebogen elementen

De Martin Logan elektrostaten onderscheiden zich van andere merken omdat de panelen gebogen zijn. Voor deze constructie is gekozen om een goede horizontale spreiding van het geluid te verkrijgen zonder een speciale(gesegmenteerde) strook voor de hoge tonen toe te passen.

Door deze vorm is het lastig de folie op de juiste manier op te spannen, immers wil iets wat rond staat niet nog ronder worden, de folie zal de neiging hebben alleen naar achter te willen bewegen. Om dat mechanische probleem op te losse worden er aan de achterzijde dikkere spacers voor de folie gebruikt dan aan de voorzijde.

De mechanische spanning op de folie is zeer kritisch bij deze elementen; te strak of te los laat de folie ‘kleven’ aan de achterkant waardoor de folie niet vrij kan bewegen en het geluid niet goed zal zijn.

Zijn mijn Martin Logan’s het nog waard?

Natuurlijk; Wij zijn er van overtuigd dat het beter is te repareren, reviseren en/of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Voor de kosten die nodig zijn om uw elektrostatische luidsprekers weer als nieuw te laten presteren, kunt u nooit luidsprekers van die kwaliteit kopen. Bovendien is het voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven lang mee!

Kijkt u voor meer informatie op de officiële website van Martin Logan.

Alle
  • Alle
  • Acoustat
  • Audiostatic
  • Final
  • Magnepan
  • Martin Logan
  • Quad
  • Solosound
Audiostatic vuile folie reparatie, revisie en modificatie

Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie

Martin Logan gebogen paneel

Martin Logan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Quad ESL elementen

Quad reparatie, revisie en modificatie

Aansluitingen Quad ESL 63 element

Revisie Quad ESL 63, België

Solosound Elektrostaten Service

Solosound reparatie, revisie en modificatie

Final reparatie, revisie en modificatie

Acoustat reparatie, revisie en modificatie