Quad ESL elementen

Ritselen en ploppen van de Quad ESL 63, 988, 989, 2805 en 2812

Ons wordt nog al eens gevraagd of het nog wel zin heeft te investeren in deze ‘oude’ luidsprekers, wij zijn er van overtuigt dat het beter is te repareren, reviseren en/of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Nog afgezien van dat u voor de gemaakte kosten aan uw Quad elektrostatische luidsprekers nooit luidsprekers van die kwaliteit kunt kopen, is het voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven mee!

Losse statoren ESL 63 en anderen

Één van de meest voorkomende kwalen van deze prachtige elektrostaten is dat de lijmverbindingen van de statoren op de steunroosters veroudert en los laat waardoor de statoren te dicht bij de folie komen en gaan vonken met als gevolg dat de folie scheurt.
Om dit op te lossen moeten de luidsprekers geheel gedemonteerd worden en zorgvuldig ontdaan worden van oude lijmresten en folie.

De oude statoren gebruiken wij niet meer omdat deze meestal geoxideerd zijn en niet goed geïsoleerd, ze zijn door de oxidatie ook niet meer goed te isoleren. Wij plaatsen nieuwe statoren op de steunroosters.
Die nieuwe statoren hebben wij zelf ontwikkeld en daarin een aantal verbeteringen toegepast waaronder: Beter basismateriaal en een veel betere isolatie waardoor doorslag geen kans meer krijgt.

Als de statoren verlijmd zijn met de steunroosters gaan wij alle soldeerverbindingen herstellen waarna er nieuwe folie op de elementen gespannen kan worden.

Vernieuwen stofhoezen van de Quad ESL

De Quad elektrostaten zijn uitgevoerd met stofhoezen van 0.3 micron Milar folie. Deze hoezen dienen om de elementen schoon te houden, wat erg goed functioneert want de elementen zijn eigenlijk nooit vuil. Deze hoezen echter zijn vaak erg vervuild of scheuren snel vanwege veroudering.
Indien de hoezen stuk zijn moeten deze vervangen worden wat wij uiteraard ook prima kunnen verzorgen.

Nieuwe of andere kleur doek en behuizing

Vaak is het doek van de luidsprekers vaal geworden of bevalt de kleur u niet meer.
Wij hebben doek in tientallen kleuren op voorraad en kunnen nieuwe hoezen stikken in ons naaiatelier.
Mocht de behuizing niet goed kleuren bij het gekozen doek, kunnen wij die ook in een kleur naar keuze spuiten.

Wij kunnen uw Quad elektrostaten dus een compleet andere look geven zodat zij perfect aansluiten op uw wensen en interieur.

Technische modificaties

De hoogspanning van de Quad elektrostaten staat nogal hoog afgesteld(4 á 5000 Volt!), dit is voor de originele elementen te hoog en niet echt noodzakelijk het is niet bevordelijk voor de betrouwbaarheid, wij adviseren altijd de hoogspanning wat lager af te stellen.
Met de door ons gereviseerde elementen kan de hoogspanning blijven zoals hij vanuit de fabriek geleverd is, de isolatie kan dat makkelijk aan!

Ook kunnen wij een extra overbelastingsbeveiliging inbouwen zodat de ESL uitschakelt in geval er te hard gespeeld wordt.

Luidsprekeraansluitingen

De originele luidspreker aansluitingen zijn van matige kwaliteit en er kunnen meestal alleen maar dunne draadjes in gestoken worden,  wij kunnen die vervangen voor vergulde hoge kwaliteit aansluitingen waar behoorlijke kabels, spades of stekkers probleemloos in passen.

Via deze link komt u op de officiële Quad website.

Gaatjes in folie Quad ESL 63
Elementen verlijmen met folie
Elementen verlijmen met folie