Quad reparatie, revisie en modificatie

Quad ESL elementen

Ritselen en ploppen van de Quad ESL 63, 988, 989, 2805 en 2812

Ons wordt nog al eens gevraagd of het nog wel zin heeft te investeren in deze ‘oude’ luidsprekers. Wij zijn ervan overtuigd dat het beter is te repareren, reviseren en/of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Nog afgezien van dat u voor de gemaakte kosten aan uw Quad elektrostatische luidsprekers nooit luidsprekers van diezelfde kwaliteit kunt kopen, is het voor het milieu ook een duurzamere investering. Immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven lang mee!

Losse statoren ESL 63 en anderen

Één van de meest voorkomende kwalen van deze prachtige elektrostaten is dat de lijmverbindingen van de statoren op de steunroosters veroudert en los laat waardoor de statoren te dicht bij de folie komen en gaan vonken met als gevolg dat de folie scheurt.
Om dit op te lossen moeten wij de luidsprekers geheel demonteren en zorgvuldig ontdoen van oude lijmresten en folie.

De oude statoren gebruiken wij niet meer omdat deze meestal geoxideerd zijn en niet goed geïsoleerd. Ze zijn door de oxidatie ook niet meer goed te isoleren. Wij plaatsen nieuwe statoren op de steunroosters.
Die nieuwe statoren hebben wij zelf ontwikkeld en daarin een aantal verbeteringen toegepast waaronder: Beter basismateriaal en een veel betere isolatie waardoor doorslag geen kans meer krijgt.

Als de statoren verlijmd zijn met de steunroosters gaan wij alle soldeerverbindingen herstellen waarna er nieuwe folie op de elementen gespannen kan worden.

Vernieuwen stofhoezen van de Quad ESL

De Quad elektrostaten zijn uitgevoerd met stofhoezen van 0.3 micron Milar folie. Deze hoezen dienen om de elementen schoon te houden, wat erg goed functioneert want de elementen zijn eigenlijk nooit vuil. Echter de hoezen zijn vaak erg vervuild of scheuren snel vanwege veroudering.
Indien de hoezen stuk zijn moeten deze vervangen worden wat wij uiteraard ook prima kunnen verzorgen.

Nieuwe of andere kleur doek en behuizing

Vaak is het doek van de luidsprekers vaal geworden of bevalt de kleur u niet meer.
Wij hebben doek in tientallen kleuren op voorraad en kunnen nieuwe hoezen stikken in ons naaiatelier.
Mocht de behuizing niet goed kleuren bij het gekozen doek, kunnen wij die ook in een kleur naar keuze spuiten.

Wij kunnen uw Quad elektrostaten dus een compleet andere look geven zodat zij perfect aansluiten op uw wensen en interieur.

Technische modificaties

De hoogspanning van de Quad elektrostaten staat nogal hoog afgesteld (4 á 5000 Volt!), dit is voor de originele elementen te hoog en niet echt noodzakelijk. Het is niet bevordelijk voor de betrouwbaarheid, wij adviseren altijd de hoogspanning wat lager af te stellen.
Met de door ons gereviseerde elementen kan de hoogspanning blijven zoals hij vanuit de fabriek geleverd is, de isolatie kan dat makkelijk aan!

Luidsprekeraansluitingen

De originele luidsprekeraansluitingen zijn van matige kwaliteit en er kunnen meestal alleen maar dunne draadjes in gestoken worden,  wij vervangen deze voor vergulde hoge kwaliteit aansluitingen waar behoorlijke kabels, spades of stekkers probleemloos in passen.

Voor meer informatie over deze elektrostaten kunt u terecht op de officiële Quad website.

Alle
  • Alle
  • Acoustat
  • Audiostatic
  • Final
  • Magnepan
  • Martin Logan
  • Quad
  • Solosound
Audiostatic vuile folie reparatie, revisie en modificatie

Audiostatic reparatie, revisie en modicifatie

Martin Logan gebogen paneel

Martin Logan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Magnepan reparatie, revisie en modificatie

Quad ESL elementen

Quad reparatie, revisie en modificatie

Aansluitingen Quad ESL 63 element

Revisie Quad ESL 63, België

Solosound Elektrostaten Service

Solosound reparatie, revisie en modificatie

Final reparatie, revisie en modificatie

Acoustat reparatie, revisie en modificatie