Quad ESL elementen

Ritselen en ploppen van de Quad ESL 63, 988, 989 en 1200

Ons wordt nog al eens gevraagd of het nog wel zin heeft te investeren in deze ‘oude’ luidsprekers, wij zijn er van overtuigt dat het beter is te repareren, reviseren en/of modificeren dan zomaar een paar nieuwe speakers aan te schaffen.
Nog afgezien van dat u voor de gemaakte kosten aan uw Quad elektrostatische luidsprekers nooit luidsprekers van die kwaliteit kunt kopen, is het voor het milieu ook een duurzamere investering, immers gaan de speakers na een behandeling bij ons weer een speaker-leven mee!

Losse statoren ESL 63 en anderen

Één van de meest voorkomende kwalen van deze prachtige elektrostaten is dat de lijmverbinding van de statoren op de steunroosters veroudert en los laat waardoor de statoren te dicht bij de folie komen en gaan vonken met als gevolg dat de folie scheurt.
Om dit probleem op te lossen moet de luidspreker geheel gedemonteerd worden, zorgvuldig ontdaan van oude lijmresten en folie, daarna kunnen de statoren opnieuw gelijmd worden op de steunroosters waarna er nieuwe folie op de elementen gespannen kan worden.

Vernieuwen stofhoezen van de Quad ESL

De Quad elektrostaten zijn uitgevoerd met stofhoezen van 0.3 micron Milar folie. Deze hoezen dienen om de elementen schoon te houden, wat erg goed functioneert want de elementen zijn eigenlijk nooit vuil. Deze hoezen echter zijn vaak erg vervuild of scheuren snel vanwege veroudering.
Indien de hoezen stuk zijn moeten deze vervangen worden wat wij uiteraard ook prima kunnen verzorgen.

Nieuwe of andere kleur doek en behuizing

Vaak is het doek van de luidsprekers vaal geworden of bevalt de kleur u niet meer.
Wij hebben doek in tientallen kleuren op voorraad en kunnen nieuwe hoezen stikken in ons naaiatelier.
Mocht de behuizing niet goed kleuren bij het gekozen doek, kunnen wij die ook in een kleur naar keuze spuiten.

Wij kunnen uw Quad elektrostaten dus een compleet andere look geven zodat zij perfect aansluiten op uw wensen en interieur.

Technische modificaties

De hoogspanning van de Quad elektrostaten staat nogal hoog afgesteld(5 á 6000 Volt!), dit is niet echt noodzakelijk en is niet bevordelijk voor de betrouwbaarheid, wij adviseren altijd de hoogspanning wat lager af te stellen, iets wat wij standaard doen bij een revisie.
Ook kunnen wij een extra overbelastingsbeveiliging inbouwen zodat de ESL uitschakelt in geval er te hard gespeeld wordt.

Luidsprekeraansluitingen

De originele luidspreker aansluitingen zijn van matige kwaliteit en er kunnen meestal alleen maar dunne draadjes in gestoken worden,  wij kunnen die vervangen voor vergulde hoge kwaliteit aansluitingen waar behoorlijke kabels, spades of stekkers probleemloos in passen.

Via deze link komt u op de officiële Quad website.

Gaatjes in folie Quad ESL 63
Elementen verlijmen met folie
Elementen verlijmen met folie

2 reacties

 1. Fred Haak op 11/01/2019 om 18:27

  Beste,

  Ik zoek een partij die mijn ESL 63’s kan reviseren.
  Ze zijn driekwart jaar geleden ivm een verhuizing getransporteerd en hebben sinds die tijd koud en een tijdje ook vrij vochtig gestaan. Ze zijn werkend weggezet maar 1 er van heeft het niet overleefd en begint nu bij aanzetten te piepen, fluiten, ritselen of hoe je het ook wilt noemen. De andere lijkt ok.
  Kunt/wilt u ze repareren, en op wat voor ordegrootte van kosten moet ik dan rekenen?

 2. Stephan Billiet op 07/02/2019 om 10:20

  Beste,

  de stof van mijn ESL63 speakers zou moeten vervangen worden.
  Ik denk aan de vintage look bekleding.
  Kunt u mij een prijsopgave maken van deze herstelling?

  Ik zie ook geen adres waar ik de speakers naartoe moet brengen vanuit Brugge

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.